Kilpailuluvat

Kilpailuluvat vuonna 2024

 

Voidakseen kilpailla kotimaan kilpailuissa, ratsastajan tulee huolehtia siitä, että omat ja ratsun kilpailuluvat ovat kunnossa.

 

HUOM! Kilpailulupia ei toimiteta automaattisesti. Vuodesta 2018 alkaen kaikki kilpailuluvat siirtyvät uuteen omatoimiseen verkko-ostoon, joka on toiminnassa 8.1.2018 alkaen.

Srl:n ohjeet kilpailulupien hankkimiseen sekä niiden hinnat liittyen löytyvät täältä: https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/kilpailijalle/kilpailuluvat/

Kilpailulupa on voimassa, kun maksut ovat päivittyneet KIPAan. Muista maksaa myös hevosen vuosimaksu, jonka tiedot löytyvät SRL:n Kipa-järjestelmästä kohdasta ratsujen vuosimaksut. Hevosen vuosimaksun voi maksaa suoraan Kipan kautta ja se päivittyy maksetuksi heti. Maksuja ei päivitetä käsin. Ratsastaja ei voi vaihtaa edustamaansa seuraa kesken kauden, mikäli kilpailulupa on maksettu.

Huomioittehan kilpailulupia hankkiessanne, että ratsastaja on itse vastuussa siitä, että hänellä on omaan lajiin sekä kilpailun tasoon nähden tarvittavat kvaalit:

Ratsastaja on aina itse vastuussa omasta ja hevosensa kilpailukelpoisuudesta (alle 15-vuotiaiden osalta vastuussa on huoltaja). Ratsastajan tulee kilpailuihin osallistuessaan olla ratsastustaidoiltaan, sääntötuntemukseltaan ja käytöstavoiltaan kyseisen kilpailun vaatimalla tasolla. Kilpailusäännöissä on määritelty nk. kvaalisäännöt, joiden mukaan kilpailijat etenevät tasolta toiselle. Mikäli kilpailijalta puuttuu vaadittu kvaali, ovat tulokset mitättömät.

Tutustu siis oman lajisi kilpailusääntöihin!

Kvaalisäännöt löytyvät kunkin lajin sääntökirjan kohdasta ”Osallistumisoikeus” (http://www.ratsastus.fi/kilpailusaannot).

Järjestämme jäsenillemme sääntökoulutusta.

Lisätietoa ratsastajien kilpailuluvista löytyy täältä: http://www.ratsastus.fi/ratsastajan_kilpailuluvat